حجم تأمین ارز مورد نیاز واردات و نیازهای خدماتی از ۱۰ میلیارد دلار گذشت

حجم معاملات روزانه بازار ارز تجاری در روز یکشنبه ۱۸ خرداد ماه ۱۴۰۴ معادل ۱۰۶.۸ میلیون دلار و حجم کل معاملات در بازار ارز تجاری تا همین بازه زمانی ۵ میلیارد و ۸۲۴ میلیون دلار بوده است.

به گزارش روز دوشنبه اگزیم نیوز از بانک مرکزی، از ابتدای سال جاری تا ۱۶ خرداد ماه بانک مرکزی مبلغ ۱۰ میلیارد و ۲۹۳ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی و دارو، تجاری و بازرگانی و خدمات تامین کرده است. در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۲ میلیارد و ۱۴ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۸ میلیارد و ۴ میلیون دلار و برای خدمات ۲۷۵ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفته است.

میزان تأمین ارز برای دارو و تجهیزات پزشکی از سوی بانک مرکزی تا ۱۸ خرداد ماه سال جاری، یک میلیارد و ۴۵ میلیون دلار بوده است که از این میزان ارز ترجیحی تأمین شده برای دارو و تجهیزات پزشکی ۵۲۵ میلیون دلار و ارز غیرترجیحی دارو و تجهیزات پزشکی ۵۲۰ میلیون دلار بوده است. 

بر این اساس از ابتدای سال جاری تا ۱۶ خرداد ماه ۱۴۰۴ میزان کل تامین ارز صنایع مبلغ ۸ میلیارد و ۴ میلیون دلار بوده است که میزان ارز تأمینی برای گروه های «صنایع حمل و نقل و خودرو» ۲ میلیارد و ۱۹۲ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» یک میلیارد و ۱۱۱ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» ۸۵۷ میلیون دلار، «صنایع شیمیایی و پلیمری» ۸۸۴ میلیون دلار، «صنایع معدنی» ۴۶۴ میلیون دلار، «منسوجات و پوشاک» ۱۹۱ میلیون دلار و «سایر صنایع» ۲ میلیارد و ۳۰۵ میلیون دلار بوده است.

گفتنی است، نرخ بازار ارز تجاری در روز دوشنبه ۱۹ خرداد ماه ۱۴۰۴ در تالار حواله ارز مبادله دلار با نرخ ۶۹ هزار و ۲۶۳ تومان، مبادله یورو با نرخ ۷۸ هزار و ۸۶۴ تومان، مبادله درهم با نرخ ۱۸ هزار و ۸۵۲ تومان بود. همچنین در تالار اسکناس ارز، دلار با نرخ ۷۱ هزار و ۱۷۴، یورو با نرخ ۸۱ هزار و ۷۲ تومان و درهم با نرخ ۱۹ هزار و ۳۸۰ تومان مورد مبادله قرار گرفت.

تامین ارز واردات دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی از یک میلیارد دلار گذشت

با تمهیدات بانک مرکزی و از ابتدای امسال تا پایان ۱۸ خرداد ماه، در مجموع بالغ بر یک میلیارد و ۴۵ میلیون دلار برای واردات دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی با دو نرخ ترجیحی و غیرترجیحی، تخصیص و تامین ارز صورت گرفته است.

طبق بودجه سه ماهه مصوب شده و در صورت تخصیص ارز از سوی دستگاه‌های مرتبط، می‌بایست برای سه ماه اول امسال ۸۰۰ میلیون دلار ارز ترجیحی و ۴۰۰ میلیون دلار نیز ارز غیرترجیحی برای واردات دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی تامین ارز صورت می‌گرفت.

با وجود کاهش تامین بودجه ارز ترجیحی از سوی دستگاه‌های مربوطه، با تمهیدات بانک مرکزی و دستور رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر اهمیت موضوع سلامت مردم، از ابتدای سال تا پایان ۱۸ خردادماه بیش از ۵۲۵ میلیون دلار ارز ترجیحی و ۵۲۰ میلیون دلار ارز غیرترجیحی (بیشتر از هدف سه ماهه) توسط بانک مرکزی تأمین شده است.

طبق تاکید رئیس‌کل بانک مرکزی و بر اساس هماهنگی و همکاری با وزارت‌خانه های مربوطه جهت تامین ارز ترجیحی، فرآیند تامین ارز واردات دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی با نرخ ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومان تا حصول اهداف پیش‌بینی شده ادامه خواهد داشت.

تاکید می‌شود موضوع تسریع در کارسازی و تامین وجوه در خارج از کشور به رغم شرایط تحریمی خاص حاکم بر مبادلات ارزی ایران، بطور ویژه پیگیری و اقدامات لازم با هماهنگی نهادها و سازمان های مربوطه صورت خواهد گرفت.

کد خبر 82676

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 14 =